Ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και στο Νότιο Αιγαίο θα είναι περισσότερες με πιθανότητα λίγων βροχών.

  • Real.gr
Ηλιοφάνεια με άνοδο της θερμοκρασίας
Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και στο Νότιο Αιγαίο θα είναι περισσότερες με πιθανότητα λίγων βροχών στη Βόρεια Κρήτη, και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στην Κεντρική και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -11 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα
, από -3 έως 11 στην Ήπειρο, από -1 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 10
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedinβαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα νότια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ωστόσο νωρίς το πρωί στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και παγετό νωρίς το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -5 (μείον 5) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 (μείον 16) έως 1 βαθμό Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια το πρωί νεφώσεις, βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -5 (μείον 5) έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της βόρειας Κρήτης που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 και στα νοτιά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v