«Μαχαίρι» 10% στις επικουρικές συντάξεις

Οι μειώσεις αφορούν περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

  • Real.gr
«Μαχαίρι» 10% στις επικουρικές συντάξεις
Μείωση κατά 10% στις επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αναμένεται το 2015, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σε δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καποτάς τονίζει ότι η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις (πέραν του 5,2% που έγινε από 17/1/2014) θα είναι της τάξεως του 10%.

Τα στοιχεία του εννιαμήνου 2014 «φωτογραφίζουν» πιο δυσοίωνη την κατάσταση για το 2015 με τις εισφορές στο 1,5 δισ. ευρώ και τις παροχές στα 2,15 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα εννιαμήνου στο ΕΤΕΑ κλείδωσε στα 305 εκατ. ευρώ και για το 2015 φαίνεται να κλείνει στα 350 εκατ. ευρώ.

Παρά τη χρηματοδότηση του Ταμείου από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) διαφαίνεται μεγάλο έλλειμμα για το επικουρικό.

«Με δεδομένα τα χρηματοοικονομικά στοιχεία του Ταμείου και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, η μείωση των επικουρικών συντάξεων για το 2015 εκτιμάται πάνω από 10% παρατηρεί ο κ. Καποτάς.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v