Ευρωπαϊκό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Κινητοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στο θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επιδιώκει ο Μ.Γλέζος. (VIDEO)

  • Real.gr
Ευρωπαϊκό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις
Κινητοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στο θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επιδιώκει ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έφερε το θέμα στις Βρυξέλλες σε κοινή συνέντευξη του με την πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς από το κόμμα Die Linke, Γκαμπριέλε Τζίμερ.

«Δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό. Δεν θεωρούμε υπεύθυνο τον γερμανικό λαό για όσα εγκλήματα διέπραξε το Γ Ράιχ. Διεκδικούμε την αποκατάσταση του δικαίου» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και ανέφερε ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις «από θέμα ελληνικό ανυψώνεται σε ευρωπαϊκό». 


Real.gr Μ. Γλέζος 1 by realmedialive


Παράλληλα εξήγησε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό. «Πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να λυθεί από τις δύο πλευρές» υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος και επέμεινε ότι πρόκειται για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

«Ο Σόιμπλε έχει πει το θέμα θεωρείται λήξαν άρα υπήρχε θέμα και έχει λήξει. Απαντήστε μας κ. Σόιμπλε πότε και πως έληξε;» αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

Real.gr Μ.Γλέζος 2 by realmedialive

Από κοινού με την Γκαμπριέλε Τζίμερ ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε πρόσκληση προς την γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς εξέφρασε την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, ενώ υπογράμμισε ότι «ένα πέπλο λήθης έχει καλύψει το θέμα». Μάλιστα δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Μανώλη Γλέζο προκειμένου να επανέλθει το θέμα στην επικαιρότητα, καθώς υποστήριξε ότι ευθύνες φέρουν οι πολιτικοί που αρνούνται «να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους».


Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
Στις Βρυξέλλες το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v