«Ψήνεται» συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο (VIDEO)

  • Real.gr
«Ψήνεται» συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ στις Βρυξέλλες
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, η οποία θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ πιθανό να έχει ένα σύντομο τετ α τετ με την Α. Μέρκελ προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση της ελληνικής πλευράς για έξοδο από το μνημόνιο, αλλά και για τον δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Εκείνο που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση είναι τα μέτρα που ζητά η τρόικα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά καθώς η αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο οι εταίροι έχουν ξεκαθαρίσει πως για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η έξοδος από το μνημόνιο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και να ολοκληρωθεί ο τελευταίος έλεγχος.

Για να ξεπεράσει αυτό το σημαντικό εμπόδιο ο Πρωθυπουργός, καθώς γνωρίζει πως είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει πλέον οποιοδήποτε μέτρο από την βουλή αναζητά πολιτική λύση στο ανώτατο επίπεδο.

Παράλληλα στην κυβέρνηση δεν επιθυμούν την συγκριμένη και κρίσιμη χρονική στιγμή για την χώρα να τα «σπάσουν» με καμία πλευρά των δανειστών καθώς επιθυμεί ένα «βελούδινο» διαζύγιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγορές περιμένουν στην γωνία και ήδη πρόλαβαν και έδειξαν τις προθέσεις τους απέναντι στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Στην συνάντηση μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου αποφασίστηκε ότι η στρατηγική δεν αλλάζει. Στόχος είναι η πρόωρη έξοδος από το πρόγραμμα και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Εκείνο που θέλησαν επικοινωνιακά να περάσουν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης παραμερίζουν τις όποιες διαφορές τους για το εθνικό συμφέρον.

Το κλίμα αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις που έκανε ο Ευ. Βενιζέλος. «Aυτό που χρειάζεται είναι να συσπειρωθούμε στην προσπάθεια αυτή, να έχουμε τη σταθερότητα, την ενότητα, τη συναίνεση και την υπευθυνότητα που απαιτείται γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο που θα έχουμε και τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση μέσα στην οποία κινείται η χώρα».



Real.gr ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v