«Όχι» στην ένταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Εκλογές εδώ και τώρα

Ρελάνς στο παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επιχειρεί η Κουμουνδούρου, στον απόηχο της συζήτησης περί «αργυρώνητων» βουλευτών.

  • Real.gr
«Όχι» στην ένταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-Εκλογές εδώ και τώρα
Ρελάνς στο παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επιχειρεί η Κουμουνδούρου, στον απόηχο της συζήτησης περί «αργυρώνητων» βουλευτών.

Καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για την ένταση και την κινδυνολογία στον δημόσιο διάλογο, στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παρακολουθήσουν αυτόν τον «κατήφορο», ρίχνοντας το βάρος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές.

Χαρακτηρίζοντας «πανικόβλητη» την κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ και των κυβερνητικών «φιάσκων», οι παροικούντες την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η συγκυβέρνηση δεν διστάζει να καταφύγει ακόμα και στην στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας, με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών.

«Ο κ. Σαμαράς επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων, συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», λένε, αφήνοντας αιχμές για περιπέτειες στις οποίες βάζει την χώρα η κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να παρατείνει κατά μερικούς μήνες τη θητεία της.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, αλλά θα εμμείνει στην πολιτική του πρακτική, που επικεντρώνεται στα προβλήματα των πολιτών, τη δημόσια διαβούλευση επί της εναλλακτικής του κυβερνητικής πρότασης και τη δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών που έχει ανάγκη η χώρα για την «μεγάλη δημοκρατική αλλαγή».

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και τη διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων στο εξής, όπου θα συζητηθούν ευρέως οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, καθώς και αναλυτικά πια το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Επαναλαμβάνουν πάντως σε όλους τους τόνους ότι αντί για την «τετράμηνη παράταση της έντασης και της κινδυνολογίας» και της «υπονόμευσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης» από την κυβέρνηση που προκαλεί αποσταθεροποίηση, ο τόπος χρειάζεται εκλογές.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Στην Κουμουνδούρου ζητούν επιτακτικά πλέον την προσφυγή στις κάλπες με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο, προκειμένου την απόφαση για το μέλλον του να την πάρει ο ελληνικός λαός. Θυμίζουν άλλωστε ότι ενώ οι ίδιοι ζητούσαν εκλογές από την επαύριο των ευρωεκλογών ακόμα, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα κατέστησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης «κοινωνική μειοψηφία», η κυβέρνηση συνέχισε να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική που είχε μόλις αποδοκιμαστεί στις κάλπες.

Παράλληλα, ενώ διέδιδε, όπως λένε, ότι θα καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές για την Προεδρική εκλογή, οι επικοινωνιακοί της σχεδιασμοί με στόχο τη δημοσκοπική της ανάκαμψη, κατέρρευσαν υπό το βάρος του «φιάσκου» στο Παρίσι και εκείνου στην Ουάσινγκτον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v