Προς αναστολή η μετεγκατάσταση των ρομά του Χαλανδρίου

Από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό. Τι προέκυψε από τη σύσκεψη.

  • Real.gr
Προς αναστολή η μετεγκατάσταση των ρομά του Χαλανδρίου
Αναστέλλεται, όπως φαίνεται, η λύση της μετεγκατάστασής των ρομά του Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας.

Λίγο μετά τις 12, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, ωστόσο οι συζητήσεις των εμπλεκομένων με την απομάκρυνση των αθιγγάνων από την περιοχή συνεχίζονται.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας,

Ο κ. Ρούσσος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, φέρεται ότι εξέφρασε αίτημα με το οποίο ζητούσε να μην επέμβουν σήμερα και μέχρι να βρεθεί λύση οι αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό. Αίτημα το οποίο, συμμερίζεται και ο κ. Αγγελάκας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα 12 κτίσματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολεοδομίας να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v