Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Μόσχα

Ότι θα επανεξεταστούν οι όροι της συνεργασίας με τη Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας.

  • Real.gr
Η Μέρκελ προειδοποιεί τη Μόσχα
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι επί του παρόντος υπάρχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν υπέρ του να συνεχιστεί η ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει βασικές αρχές.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την οποία παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι μεσομακροπρόθεσμα, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η αναθεώρηση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ό,τι αφορά την ενέργεια.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η άσκηση πίεσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας στη Ρωσία και ότι η Γερμανία και η Φινλανδία είναι σύμφωνες προς αυτό.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε δε ότι δεν κρίνει πως υπάρχει το περιθώριο για τη χαλάρωση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αυτή τη στιγμή.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v