Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Έχουμε ανάγκη την συνδρομή όλων»

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος στον Ιρανό ομόλογό του Ροχανί.

  • Real.gr
«Έχουμε ανάγκη την συνδρομή όλων»
O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε σήμερα στον Ιρανό ομόλογο του Χασάν Ροχανί με τον οποίο είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι «όλες οι συνεισφορές» είναι απαραίτητες για να επιτευχθούν «πολιτικές λύσεις» στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στην κατάσταση στον Λίβανο, στη Συρία και στο Ιράκ.

«Έχουμε ανάγκη τη συνδρομή όλων προκειμένου να επιτευχθούν πολιτικές λύσεις» δήλωσε ο ίδιος κατά την έναρξη αυτής της διμερούς συνάντησης που διήρκησε περίπου 20 λεπτά στα τοπικά γραφεία της αντιπροσωπείας της Γαλλίας στον ΟΗΕ.
Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο σχετικά με τη συνάντησή τους, «αντάλλαξαν τις απόψεις τους για τα μέσα καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε αρχικά ότι μια «λύση» αναζητείται και υποστήριξε ότι «οι κυρώσεις ενδέχεται να εμποδίσουν την οικονομική ανάπτυξη» αναφερόμενος στις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε «οι διαπραγματεύσεις (για το θέμα αυτό) να σημειώσουν σύντομα πρόοδο» υπενθυμίζοντας «την θέση της Γαλλίας: το Ιράν πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα που θα αποδεικνύουν με συγκεκριμένο και αξιόπιστο τρόπο ότι δεν θα αναπτύξει στρατιωτική πυρηνική ικανότητα».


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v