Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Συγχαρητήρια από Πούτιν - Μέρκελ

Με θερμό τρόπο συνεχάρηκαν τον Ταγίπ Ερντογάν για την νίκη του στην τουρκική προεδρία ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος.

  • Real.gr
Τουρκία: Συγχαρητήρια από Πούτιν - Μέρκελ
Για την «μεγάλη σημασία» την οποία αποκτά η Τουρκία, λόγω των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή κάνει λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά της προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες εξελέγη Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Την Γερμανία και την Τουρκία συνδέει συνεργασία στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο η περαιτέρω εμβάθυνση των παραδοσιακών φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας από κοινού μαζί σας, για την ευημερία των πολιτών μας», αναφέρει η κυρία Μέρκελ και εύχεται στον κ. Ερντογάν καλή επιτυχία στις «σημαντικές ευθύνες» του.

Στην Γερμανία πάντως οι Τούρκοι που είχαν δικαίωμα ψήφου φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την προεδρική εκλογή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, τα οποία δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ιστοσελίδα του επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, μόνο το 8,1% προσήλθε στην κάλπη, δηλαδή περίπου 38.000 πρόσωπα. Από αυτούς ωστόσο, ο Ερντογάν απέσπασε ποσοστό 69%, ενώ σε κάποιες περιοχές η στήριξή του έφθασε ακόμη και το 80%.

Την ίδια στιγμή ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος ηγέτης συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για τη νίκη του στις πρώτες στην ιστορία της Τουρκίας παλλαϊκές εκλογές προέδρου, κατά την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχιστεί η περαιτέρω ανοδική ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Στην τηλεφωνική συνομιλία παρενέβη διατυπώνοντας επίσης τις ευχές του ο πρόεδρος της Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάεφ, ο οποίος βρέθηκε επίσης στο Σότσι και είχε συνομιλίες με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v