Λιγότεροι νεκροί στην άσφαλτο τον Ιούλιο

Για το νομό Θεσσαλονίκης.

  • Real.gr
Λιγότεροι νεκροί στην άσφαλτο τον Ιούλιο
Λιγότερα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκαν τον Ιούλιο στον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ σημαντικά μειωμένος ήταν ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας.

Οι οδηγοί αποδείχτηκαν λιγότερο επιρρεπείς στην κίνηση με υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή η χρήση κινητού τηλεφώνου "στο τιμόνι", αλλά την ίδια στιγμή μεγάλη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός εκείνων, που εντοπίστηκαν να κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις ή να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα. Συνολικά, οι επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 39,22%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο συνολικός αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με νεκρούς ή τραυματίες στον νομό κατά τον μήνα Ιούλιο ήταν μειωμένος κατά 15,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι νεκροί μειώθηκαν κατά 28,6%, παρότι τα σοβαρά τροχαία αυξήθηκαν κατά 66,7%. Ο αριθμός των βαριά τραυματιών αυξήθηκε κατά 57,1%, έναντι μείωσης 18,1% για εκείνους που υπέστησαν ελαφρά τραύματα. Σε ποσοστό 16,6% μειώθηκαν τα ατυχήματα με μόνο υλικές ζημιές.

Κατά 59,83% υποχώρησε ο αριθμός των οδηγών, που εντοπίστηκαν να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα (431 άτομα, έναντι 1073 τον Ιούλιο του 2013), ενώ λιγότεροι κατά 55,7% ήταν εκείνοι που χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο την ώρα της οδήγησης και κατά 97,06% όσοι δεν φορούσαν ζώνη.

Πτώση σε ποσοστό 12,32% κατεγράφη στις παραβάσεις που αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Συνολικά ελέχθησαν -για υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών- περίπου 13.900 οδηγοί και ποσοστό 0,87% αυτών εντοπίστηκαν να οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ σε ποσότητες άνω του επιτρεπόμενου ορίου.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Κατά 50% αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που πραγματοποίησαν αντικανονικές προσπεράσεις, κατά 75% όσων κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και κατά 61,02% εκείνων που στερούνταν άδεια οδήγησης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v