Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες συγκρούσεις στο Παρίσι

Mετά την απαγόρευση διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων

  • Real.gr
Νέες συγκρούσεις στο Παρίσι
Mία διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, την οποία είχαν απαγορεύσει οι γαλλικές αρχές, κατέληξε σε συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών κοντά στο Παρίσι, ένα 24ωρο μετά τα επεισόδια στην πρωτεύουσα που ανάγκασαν τη γαλλική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη στρατηγική της απαγόρευσης ορισμένων διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων.

Ρίψεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, αυτοκίνητα πυρπολημένα, λεηλασίες σε ορισμένα καταστήματα.

Το Σαρσέλ, ένα προάστιο που είναι γνωστό για την πολυπολιτισμικότητά του λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού, αποτέλεσε το θέατρο νέων επεισοδίων βίας που συνδέονται με τα γεγονότα στη Γάζα.

Η ένταση ξέσπασε έπειτα από μια ήρεμη διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων υπέρ των Παλαιστινίων που η νομαρχία είχε απαγορεύσει. Νεαροί διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πυροτεχνήματα και καπνογόνα.

Οι νεαροί επιτέθηκαν εναντίον ενός φαρμακείου το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα που ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πραγματοποιούσε περιπολίες από ψηλά. Οι δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων και έριξαν πλαστικές σφαίρες στην προσπάθειά τους να διαλύσουν το πλήθος, ενώ απέκλεισαν την πρόσβαση σε μια συναγωγή.

Κάποιοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαδηλωτών, που πήραν τον εξοπλισμό ενός εικονολήπτη τηλεοπτικού δικτύου, ενώ ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά.

Συνολικά, 17 μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών τραυματίστηκαν και 44 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Κοινό σημείο των επεισοδίων βίας στις δύο συνοικίες: ξέσπασαν με αφορμή την απαγόρευση διαδηλώσεων που είχαν επιβάλει οι αρχές την ώρα που πολλές πορείες, με την άδεια των αρχών, πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία χωρίς να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v