Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ

Θα καθορίσει τη στάση της έναντι των νέων, ενδεχόμενων αντιδράσεων των συνδικάτων.

  • Real.gr
Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ
Στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρέχει στο εξής, νομική και συνδικαλιστική κάλυψη σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, εξετάζεται το σενάριο της κήρυξης απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα των πόλεων, με διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ζητεί από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης» και κάνει λόγο για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών».

Επίσης, δηλώνει ότι «θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v