Συνέδριο Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη

Οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

  • Real.gr
Συνέδριο Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη
Για μέρη που συνδέουν την ιστορία με τη μυθολογία, την παράδοση με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, τις μαρτυρίες του χρόνου με τον κόσμο της Μακεδονίας μίλησε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, στο πλαίσιο του 68ου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ήταν κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε με την στήριξη του Ιδρύματος «Έρικα και Θεόδωρος Σπυρόπουλος» στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Μανχάταν και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Ο κ. Δημόπουλος, με τη βοήθεια φωτεινών διαφανειών, έκανε «οδοιπορική περιήγηση» στην ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, σε αξιοθέατα και μνημεία περιοχών του Δήμου του, αναδεικνύοντας τη «μοναδικότητα της αιώνιας ομορφιάς, ενός ευλογημένου και δοξασμένου τόπου».

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, συνεχάρη τους ομογενείς για το έργο και τη «συνεχή στήριξή» τους στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στο θέμα της «ονομασίας», τόνισε ότι η χώρα μας συμμετέχει με «καλή διάθεση» στις συνομιλίες και ότι εντός των προσεχών εβδομάδων ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, «προερχόμενος από το βόρειο γείτονά μας».

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Δημήτρης Χατζής, μεταξύ άλλων, είπε ότι «προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερους νέους ώστε η Παμμακεδονική να συνεχίσει το ιστορικό της έργο και την αποστολή της, δίνοντας πρωταρχική σημασία στην υπεράσπιση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε για να ενημερώσουμε σωστά τους συμπατριώτες μας στην Αμερική για την αλήθεια της Μακεδονίας».

Ο φιλέλληνας συγγραφέας Σαμ Τσέκουας αναφέρθηκε στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, επισημαίνοντας την ανάγκη για «συστράτευση όλων» ώστε να δημιουργηθούν «πυρήνες διατήρησης» της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς.

«Αργοπορούμε και χάνουμε πολύτιμο χρόνο» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ο Ελληνισμός είναι δώρο Θεού». Ο κ. Τσέκουας, ο οποίος κατάγεται από τη Νιγηρία και έχει σπουδάσει οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη, σκοπεύει να δημιουργήσει ελληνικά σχολεία στην Αφρική, όπως ειπώθηκε.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Για το «σημαντικό έργο» της Παμμακεδονικής, για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας φορέων στην Ελλάδα με τις ομογενειακές οργανώσεις με σκοπό την προώθηση των «κοινών στόχων», καθώς και για το συντονισμό με σκοπό την καλύτερη προβολή τουριστικών και εθνικών θεμάτων της Ελλάδας στην Αμερική, μίλησαν επίσης ο διευθυντής του ελληνικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου, η διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις ΗΠΑ, Γρηγορία Καματερού και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Λιτοχωριτών «Όλυμπος», Δημήτρης Δαβιώτης, οι οποίοι κάλεσαν τους ομογενείς να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα και ειδικότερα τη Μακεδονία.

Στην εκδήλωση διαβάστηκε γραπτό μήνυμα του τέως συντονιστή της περιφέρειας του ΣΑΕ ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, με συγχαρητήριες ευχές για την μέχρι τώρα προσφορά της Παμμακεδονικής στα ομογενειακά δρώμενα.

Το συνέδριο της Παμμακεδονικής πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της περιφέρειας Κουίνς της Νέας Υόρκης και συμμετέχουν δεκάδες αντιπρόσωποι μελών της από πολλές περιοχές των ΗΠΑ. Πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής είναι ο Ηλίας Νεοφυτίδης, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του «Μακεδονικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v