Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οθόνες σε ασυνήθιστα σχήματα

Έρχεται το Free-Form Display.

  • Real.gr
Οθόνες σε ασυνήθιστα σχήματα
Οι οθόνες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ακολουθούν κατά κανόνα τον ίδιο σχεδιασμό (ορθογώνιες και σπανιότερα τετράγωνες), αλλά η Sharp έχει διαφορετική άποψη για το μέλλον και αποκαλύπτει την τεχνολογία “Free-Form Display”, χάριν στην οποία θα καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός και η μαζική παραγωγή οθονών LCD με ασυνήθιστη μορφή.

“Οι συμβατικές οθόνες είναι ορθογώνιες επειδή απαιτείται ένα ελάχιστο πάχος για το περιθώριο (bezel) απ’ όπου περνά περιμετρικά το κύκλωμα τους.

Με τη Free-Form Display, το κύκλωμα απλώνεται στα pixels της οθόνης με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η κατασκευή LCD σε οποιοδήποτε σχήμα με σχεδόν μηδενικό περιθώριο”

Η Sharp ανέφερε ως παράδειγμα την τοποθέτηση μιας τέτοιας οθόνης σε αυτοκίνητο (ως καντράν), αλλά τονίζει ότι η τεχνολογία θα είναι χρήσιμη για πληθώρα εφαρμογών, όπως φορετές συσκευές, πινακίδες σε αυτοκινητόδρομους κλπ.

Για την ώρα, πάντως, δεν αναφέρει πότε θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή.

ΠΗΓΗ: techgear.gr



Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v