Ο Ρέντσι θεσπίζει την υποχρεωτική κινητικότητα

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει σχετική δέσμη μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητικότητα θα εξαρτάται εφεξής από 2 μόνο παραμέτρους.

  • Real.gr
Ο Ρέντσι θεσπίζει την υποχρεωτική κινητικότητα
Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι ετοιμάζεται να θεσπίσει την υποχρεωτική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αναφέρουν σήμερα σε άρθρα τους η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα και η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας Huffington Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητικότητα αυτή θα εξαρτάται εφεξής από δυο μόνο παραμέτρους: τη διατήρηση του ίδιου μισθού και τον καθορισμό μιας ανώτατης γεωγραφικής απόστασης εντός της οποίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

Η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάννα Μαντία αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο στα ιταλικά συνδικάτα την Πέμπτη, πριν από την οριστική έγκριση της σχετικής δέσμης μέτρων από το υπουργικό συμβούλιο, που έχει ορισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ρέντσι φέρεται έτοιμη να συζητήσει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων: οι αποδοχές τους, από το 2009 έχουν «παγώσει» και η όποια αύξηση δεν πρόκειται να δοθεί πριν από το 2015.
Σύμφωνα με την «Κορριέρε» και την «Huffington», η αρχική πρόθεση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να ευνοηθεί η συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν σχεδόν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια εργασίας για να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, δεν πρόκειται να βρει άμεση εφαρμογή.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Αιτία της πιθανής αναβολής, η έλλειψη των αναγκαίων πόρων για να καλυφθούν οι ευνοϊκές αυτές συνταξιοδοτήσεις, δεδομένης και της προσπάθειας που καταβλήθηκε για να μειωθούν φόροι και κρατήσεις κατά 80 ευρώ τον μήνα σε όσους εργαζόμενους κερδίζουν μέχρι 25.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v