Απειλούν με απεργίες μέσα στο Μουντιάλ

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάουλο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

  • Real.gr
Απειλούν με απεργίες μέσα στο Μουντιάλ
Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάουλο απείλησαν χθες, τρίτη ημέρα της απεργίας που έχουν κηρύξει, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και κατά την διάρκεια του Μουντιάλ, το οποίο πρόκειται να αρχίσει την Πέμπτη στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν.

Οι τρεις από τις πέντε γραμμές του μετρό στη μεγαλούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων δεν λειτουργούσαν παρά μόνο σποραδικά χθες το απόγευμα (τοπική ώρα). Η κίνηση στην πόλη είναι αισθητά λιγότερη το σαββατοκύριακο.

«Όσο έχει δύναμη η κινητοποίηση θα συνεχιστεί, και είναι πιθανό να φτάσει ως το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό Ροζέριου Μαλακίγιας.

Οι απεργοί ζητούν να αυξηθούν οι μισθοί τους κατά τουλάχιστον 12,2% και δεν αποδέχθηκαν την Παρασκευή την αντιπροσφορά να τους δοθούν αυξήσεις 9,5%, που έκανε η κυβέρνηση της πολιτείας του Σάο Πάουλο.

Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σήμερα εάν είναι νόμιμη η απεργία, που πλήττει εκατομμύρια κατοίκους κι εργαζόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο και προκάλεσε αποπληξία στους δρόμους της μεγαλούπολης Πέμπτη και Παρασκευή.

Το συνδικάτο ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι την κινητοποίηση υποστηρίζει το 90 ως 95% των περίπου 9.500 εργαζομένων στο μετρό, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών των συρμών, των υπαλλήλων ασφαλείας και των εργαζομένων στη συντήρηση των συρμών και των γραμμών.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο