Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Χαμηλή προσέλευση στις κάλπες

Χαμηλότερο, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009, ήταν το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες, κατά τις σημερινές εκλογές.

  • Real.gr
Κύπρος: Χαμηλή προσέλευση στις κάλπες
Χαμηλότερο, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009, ήταν το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες, κατά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη έξι αντιπροσώπων της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής, λίγο μετά τις 18:00, που έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισε μόνο το 46,58% των εγγεγραμμένων, σε σχέση με 59,40% το 2009.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος της διαφοράς προσέλευσης στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι από τις 59.000 Τουρκοκυπρίων που είχαν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στις σημερινές εκλογές, μόνο το 3,19% προσήλθε στις κάλπες.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 θα έχουμε τα αποτελέσματα των ποσοστών των συνδυασμών και περίπου στις 22:00 τα αποτελέσματα για τους έξι νέους ευρωβουλευτές.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μεσάνυκτα, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v