«Στον ενικό»: εκλογές και οικονομία

Πολιτικές κόντρες με φόντο τις κάλπες του Μαΐου στο πάνελ της εκπομπής «στον ενικό» με παρουσιαστή τον Ν.Χατζηνικολάου .

  • Real.gr
«Στον ενικό»: εκλογές και οικονομία
Η πορεία της οικονομίας, μετά την έξοδο στις αγορές, οι κόντρες μεταξύ των κομμάτων για τα εθνικά θέματα και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό» με παρουσιαστή τον Ν.Χατζηνικολάου.

Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους συντάχθηκε με τη ΝΔ συμμετέχοντας στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα πτώχευσε στην αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι θυσίες των πολιτών δεν πρέπει να πάνε χαμένες και η χώρα πρέπει να βγει από το μνημόνιο χωρίς καμία εξάρτηση από τον μηχανισμό της τρόικας».


real.gr ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ από realmedialive

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Παράλληλα, έκανε τη δημοσιογραφική αυτοκριτική της και αποκάλυψε λεπτομέρειες για την είδηση περί αποστολής μετρητών χρημάτων από την Ιταλία στην Ελλάδα την περίοδο πριν τις εκλογές του 2012.

«Γνώριζα ότι γνώριζαν όσοι εμπλέκονται στην πολιτική. Η συνείδησή μου ως πολίτη και Ελληνίδα δεν μου επέτρεπε να δω δημοσιευμένη την πληροφορία. Η χώρα “καιγόταν” και αποφάσισα να μην το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου. Δύο χρόνια μετά η Daily Mail τα έγραψε όλα για την επιχείρηση αυτή. Το εξομολογήθηκα στους Έλληνες γιατί αυτό ήταν το καθήκον μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είχα καμία δικαιολογία για την περικοπή των συντάξεων, όπως δεν είχα δικαιολογία και για τις επόμενες περικοπές, όπως δεν θα έχω δικαιολογίες για την απόκρυψη των στοιχείων για τις περικοπές των συντάξεων δεν μπορώ να μην πω ότι οι θυσίες που έκαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι οι Έλληνες έπιασαν τόπο. Ούτε όλα καλά έγιναν, ούτε βλέπουμε φως στο τούνελ, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να στέψουμε το καράβι, βλέπουμε ότι κάτι μπορεί να ξαναξεκινήσει. Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι μπορεί να στρίψει το καράβι μπορεί κάτι να ξαναξεκινήσει και στέλνει ένα μικρό μήνυμα» υποστήριξε η Μαρία Σπυράκη.

Ο Στέλιος Κούλογλου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών χαρακτήρισε καταστροφική την πορεία που έχουν λάβει η Ελλάδα και η Ευρώπη επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ για την οποία είπε ότι έχει βάλει το συμφέρον της Γερμανίας πάνω από το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


real.gr ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ από realmedialive

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για την ονομασία της ΠΓΔΜ την οποία σε μέσο της γειτονικής χώρας αποκάλεσε με την ονομασία «Μακεδονία», ο Στ.Κούλογλου υπογράμμισε ότι δεν αποδόθηκε σωστά από τους Σκοπιανούς η δήλωσή του. «Δεν έκανα αυτή τη δήλωση για την ονομασία. Είπα ότι εγώ από την αρχή ήμουν υπέρ της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ και προσωπικά τον Αντ.Σαμαρά για το διπλωματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά έχουμε υποστεί μια τρομερή διπλωματική ήττα», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη διαφωνία του για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Δ.Χριστόπουλου για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

κόντρα για το ζήτημα της ονομασίας

Η Μαρία Σπυράκη και ο Στ.Κόλογλου διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης Σαμαρά; Έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη μη αποδεχόμενος τη σημερινή θέση» υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με την υποψήφια της ΝΔ και δημοσιογράφο την περίοδο της Συνόδου στο Βουκουρέστι το 2008 να υποστηρίζει ότι η ελληνική πλευρά στη Σύνοδο παρέμεινε αταλάντευτη στις θέσεις της διακινδυνεύοντας ακόμα και την Ενδιάμεση Συμφωνία.


real.gr ΣΠΥΡΑΚΗ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ από realmedialive

Ο Νίκος Μπίστης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς», εξέφρασε την δυσφορία του για την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. «Το πρόβλημα με την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και τόσο καιρό δεν τον έχω ακούσει τον Γ.Παπανδρέου να στηρίζει πουθενά το κόμμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.


real.gr ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΣΤΗΣ από realmedialive

Σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση για τα εθνικά θέματα υποστήριξε ότι η επίσημη θέση για το ζήτημα της ονομασίας είναι αυτή που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλος, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της Θράκης υποστήριξε ότι πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν στην άκρη το θέμα αυτό. Καταλόγισε μικροκομματική τακτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ψηφοθηρία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να πάρουμε μια χούφτα ψήφους δεν πρέπει να παίζουμε με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εκτιμώντας ότι η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση ωστόσο, όπως είπε, «βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους» της κρίσης με επώδυνο τρόπο. «Ούτε success story (σ.σ. υπάρχει), ούτε κατάρρευση. Οι αγορές δεν είναι αγαθοεργές. Αυτή τη στιγμή δανείζουν γιατί δεν παράγουμε ελλείμματα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση δεν ωραιοποιώ τίποτα αλλά θέλω να ακούσω και την άλλη άποψη» ανέφερε με νόημα.

Η Μαριλένα Κοππά, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτήρισε ως «συνιστώσα της ΝΔ». Σχολιάζοντας τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις έκανε λόγο για επικαιροποίηση του μνημονίου, είπε ότι η έξοδο της χώρας στις αγορές έγινε ένα απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον και χαρακτήρισε «ψιχουλάκια» το κοινωνικό μέρισμα και πολιτικά ανεύθυνη τη στάση της κυβέρνησης.


real.gr ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΟΠΠΑ από realmedialive

«Δεν υπάρχει success story» ανέφερε και έκανε λόγο για λογιστική ανάπτυξη χωρίς ουσιαστική πολιτική, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση για τα εθνικά θέματα χαρακτήρισε ντροπή την εργαλειοποίηση των ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της χαρακτήρισε ηθική στάση την πρόσκληση προς τον πρώην πρωθυπουργό, του οποίου υπήρξε στενή συνεργάτης για 20 χρόνια. «Τον κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσα για την προσχώρησή μου στη ΔΗΜΑΡ» δήλωσε η Μαριλένα Κοππά.

Ο Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζομένους να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι τροχοπέδη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα έχει παραγωγικές μονάδες όπως ναυπηγία και χαλυβουργίες οι οποίες όμως φυτοζωούν λόγω της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


real.gr ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ από realmedialive

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση για τα εθνικά θέματα χαρακτήρισε «επιλεκτικό μάθημα ιστορίας» τις απόψεις που ακούστηκαν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για αλυτρωτισμό στο χώρο των βαλκανίων από τα γειτονικά μας κράτη, ενώ καταλόγισε καιροσκοπισμό στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα εθνικά θέματα. 

Ο Νίκος Μαρκάτος υποψήφιος ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι «πρέπει να γίνουμε παραγωγοί και όχι δανειολήπτες» και τόνισε ότι στην πρώτη γραμμή της ατζέντας του κόμματός του είναι η βελτίωση των πραγματικών δεικτών της οικονομίας, δηλαδή η βελτίωση της ανάπτυξης η αύξηση των εξαγωγών, η αύξηση των μισθών και η περιστολή των επαχθών φορολογικών μέτρων.


real.gr ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v