Κοντά σε επίτευξη εμπορικής συμφωνίας

ΗΠΑ και Ιαπωνία. Τι είπαν Ομπάμα και Σίνζο Άμπε για τα αμφιλεγόμενα νησιά και τη διαμάχη Ιαπωνίας-Κίνας.

  • Real.gr
Κοντά σε επίτευξη εμπορικής συμφωνίας
Οι αρχηγοί των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας συμφώνησαν, σε κοινές τους δηλώσεις, ότι ένα σύμφωνο ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών καλύπτει τα αμφιλεγόμενα νησιά τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας και συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν κατέληξαν σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα.

Σε κοινή δήλωσή τους, η οποία δημοσιεύτηκε λίγο πριν ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρήσει από την Ιαπωνία, οι δύο αρχηγοί δήλωσαν ότι συμμερίζονται τις έντονες ανησυχίες σχετικά με τη ζώνη αεράμυνας της Κίνας, ωστόσο και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για τη δημιουργία παραγωγικών σχέσεων με το Πεκίνο.

Ο Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, συνομίλησαν σχετικά με μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιτευχθεί, ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας, Ακίρα Αμάρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κενά παρά την πρόσφατη πρόοδο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο