Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο διεθνής Τύπος για την Αθήνα

Με εκτενή ρεπορτάζ κάλυψαν το χθεσινό Eurogroup στην Αθήνα τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

  • Real.gr
Ο διεθνής Τύπος για την Αθήνα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτενή ρεπορτάζ κάλυψαν τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Αθήνα τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

«Επικεφαλής Eurogroup: Η Ελλάδα έχει πλήρη χρηματοδότηση για τους επόμενους 12 μήνες και δεν θέλει άλλο πακέτο διάσωσης» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Το πρακτορείο αναφέρεται ιδιαίτερα στη συζήτηση που ξεκίνησε για το ενδεχόμενο η χώρα μας να χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης και φιλοξενεί τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δημοσίευσε άρθρο στην βρετανική εφημερίδα Guardian με τον τίτλο: «Ήταν δύσκολα αλλά αλλάξαμε πορεία στη ελληνική οικονομία». Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από φέτος.


Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Η αγγλική έκδοση της γερμανικής Deutsche Welle στο ρεπορτάζ της υπογραμμίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα κάνει επαρκείς προόδους στις μεταρρυθμίσεις και συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.




Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press τονίζει στο ρεπορτάζ του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2014 και αναφέρεται στα δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας για τη συνεδρίαση του Eurogroup.



«Η ευρωζώνη εγκρίνει την επόμενη δόση προς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC. «Το τελευταίο πακέτο διάσωσης είναι ένα από τα τελευταία που θα πάρει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις για κάποιους μήνες. Η απόφαση έρχεται μία ημέρα αφού το ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε με ισχνή πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων» γράφει, μεταξύ άλλων, το BBC.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v