Εξάωρη μάχη με τους Ταλιμπάν

Σύμφωνα με Αφγανό αξιωματούχο όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν.

  • Real.gr
Εξάωρη μάχη με τους Ταλιμπάν
Η επίθεση που εξαπολύθηκε χθες στην Καμπούλ από κομάντος Ταλιμπάν εναντίον της έδρας της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής (IEC) τερματίστηκε και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, έπειτα από έξι ώρες μαχών με την αστυνομία, ανακοίνωσε Αφγανός αξιωματούχος.

"Οι μάχες έλαβαν τέλος" και οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν μέσα στο κτίριο όπου είχαν οχυρωθεί οι ένοπλοι Ταλιμπάν και από το οποίο είχαν ανοίξει πυρ εναντίον της έδρας της εκλογικής επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι ήταν στον αριθμό από τρεις ως πέντε, είχαν φορέσει μπούρκες για να παραπλανήσουν τους φρουρούς της εκλογικής επιτροπής και να εξαπολύσουν την επίθεσή τους, πρόσθεσε.

Κανένα θύμα δεν αναφέρθηκε. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Νουρ Μοχάμαντ Νουρ είχε δηλώσει πως οι εργαζόμενοι είχαν καταφέρει να καταφύγουν σε θωρακισμένα δωμάτια.

Αυτή η νέα επιχείρηση των ισλαμιστών ανταρτών πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των αφγανικών προεδρικών εκλογών, στις 5 Απριλίου, για την εκλογή του διαδόχου του Χαμίντ Καρζάι, του μοναδικού ανθρώπου που ηγήθηκε της χώρας μετά την πτώση των Ταλιμπάν και στον οποίο το Σύνταγμα απαγορεύει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v