460 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Χομς

Από ομάδες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

  • Real.gr
460 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Χομς
Περίπου 460 πολίτες απομακρύνθηκαν σήμερα από ομάδες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τις πολιορκημένες συνοικίες της συριακής πόλης Χομς ανέφερε ο κυβερνήτης Ταλάλ Αλ Μπαράζι.

Αυτή η ανθρωπιστική εκεχειρία, που έχει στόχο να επιτραπεί η απομάκρυνση των πολιτών και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, έχει ήδη επιμηκυνθεί κατά τρεις ημέρες, έως το βράδυ της Τετάρτης 12ης Ιανουαρίου, επιβεβαίωσε σήμερα η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Βάλερι Έιμος.

«Τετρακόσιοι εξήντα πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, απομακρύνθηκαν από τις συνοικίες της Χομς χθες, ανακοίνωσε ο Μπαράζι, σε δηλώσεις που έκανε στο επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Οι τελευταίες αυτές απομακρύνσεις ανεβάζουν σε περίπου 1200 τον αριθμό των ανθρώπων που μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τις συνοικίες της Χομς που ελέγχουν οι αντάρτες και τις οποίες πολιορκεί για περισσότερους από 18 μήνες ο συριακός στρατός.

Οι περισσότεροι από τους πολίτες ήταν αδύναμοι εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, νερού και φαρμάκων για πολλούς μήνες λόγω της πολιορκίας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, η ανθρωπιστική εκεχειρία δεν παραβιάστηκε κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των πολιτών σήμερα.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στις πολιορκημένες συνοικίες από την έναρξη της εκεχειρίας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο