Σε θρίλερ εξελίσσεται η άφιξη του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης να τον αφήσει ελεύθερο, χωρίς περιοριστικούς όρους.
Οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη αποστείλει στην Τουρκία δεύτερο αίτημα, προκειμένου ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να παραμείνει κρατούμενος.
Η δικαιοσύνη της Τουρκίας έκρινε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης, που συνελήφθη στις 11 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης βάσει διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα,γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της διακρατικής συνθήκης περί εκδόσεων.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη συνθήκη, για να συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης θα πρέπει να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, να είναι σε εξέλιξη δίκη ή να έχει καταθέσει ο κατηγορούμενος σε προανακριτικό στάδιο.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των τουρκικών αρχών, ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής απέστειλε νέο αίτημα στις τουρκικές αρχές ώστε να παραμείνει κρατούμενος ο Άγγελος Φιλιππίδης, που κατηγορείται για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Τ.Τ.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πως θα χειριστεί η τουρκική πλευρά το νέο αίτημα της Ελλάδας.
Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ στις φυλακές του Μάλτεπε, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ώστε να επικυρωθεί η απόφαση του δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.
Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι μετά την απόφαση αυτή της τουρκικής πλευράς, ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι ελεύθερος, μόλις πάρει στα χέρια του το διαβατήριό του, να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου επιθυμεί.
Αυτό σημαίνει ότι είναι δική του απόφαση το εάν θα έρθει στη χώρα μας. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει να παραμείνει στην Τουρκία, λόγω του δεύτερου εντάλματος για τη σύλληψή του, το οποίο έχει αποστείλει η ελληνική δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin