Περιθώριο 15 ημερών για τη Συρία

Η πρόταση που υπέβαλε η Γαλλία στο ΣΑ του ΟΗΕ δίνει στις συριακές αρχές περιθώριο 15 ημερών για να αποκαλύψουν όλα τα αποθέματα χημικών και βιολογικών όπλων που έχουν στην κατοχή τους

  • Real.gr
Περιθώριο 15 ημερών για τη Συρία
Μία πρόταση που υπέβαλε η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας δίνει στις συριακές αρχές χρονικό περιθώριο 15 ημερών να αποκαλύψουν όλα τα αποθέματα χημικών όπλων που διαθέτουν και να τα καταστρέψουν, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας… αποφασίζει ότι οι συριακές αρχές πρέπει άνευ όρων να καταστρέψουν, να απομακρύνουν ή να καταστήσουν αβλαβή όλα τα χημικά και βιολογικά όπλα που έχουν στην κατοχή τους», αναφέρεται στη γαλλική πρόταση.

Προτού προβούν στην καταστροφή των όπλων, οι συριακές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να διερευνήσει όλα τα χημικά όπλα που θα έχουν δηλωθεί και να δώσουν άδεια για περαιτέρω έρευνες σχετικά με ισχυρισμούς για παλαιότερες επιθέσεις όπου είχαν χρησιμοποιηθεί δηλητηριώδη αέρια.

Στην πρόταση, στην οποία καταδικάζονται οι επιθέσεις της 21ης Αυγούστου και συγκεκριμένα επιρρίπτονται ευθύνες στην κυβέρνηση της Συρίας, αναφέρεται ότι εάν η Δαμασκός δεν συμμορφωθεί, το Συμβούλιο Ασφαλείας «θα πρέπει να εγκρίνει περαιτέρω αναγκαία μέτρα, σύμφωνα με το Κεφάλαιο VII».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο