Ασημάκης Παπαγεωργίου: Η ΛΑΡΚΟ δεν κλείνει

Σαφείς απαντήσεις από τον υφυπουργό Ενέργειας στα σενάρια που αφορούν τη ΛΑΡΚΟ. Τι είπε για το θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

  • Real.gr
Ασημάκης Παπαγεωργίου: Η ΛΑΡΚΟ δεν κλείνει
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσει η ΛΑΡΚΟ, δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα κλείσει η εταιρεία με αφορμή και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «Όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε σκέψη αν θέλετε να είμαι απόλυτα ευθύς. Αυτό το οποίο κοιτούμε με τη ΛΑΡΚΟ -επειδή όντως όπως ξέρουμε όλοι είναι μία από τις προβληματικές εταιρίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια- σήμερα στη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα θα πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, της ΛΑΡΚΟ και ορισμένων άλλων εταιριών αυτού του είδους. Αυτό το οποίο έχουμε συζητήσει είναι με μία φόρμουλα, η οποία θα μπορέσει να εκκαθαρίσει τα βάρη τα οποία φέρει η ΛΑΡΚΟ και ταυτόχρονα να μπορέσει να συνεχίσει χωρίς να κλείσει ούτε μία ημέρα, να περάσει σε επενδυτές ή σε επενδυτή, ο οποίος θα δώσει τα κεφάλαια τα απαιτούμενα για να προχωρήσει αυτή στο μέλλον».


real.gr Α. Παπαγεωργίου από realmedialive

Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με το προσωπικό της επιχείρησης ο υφυπουργός Ενέργειας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Απ’ όσο γνωρίζω από τις προτάσεις των ενδιαφερομένων δεν υπάρχει καμία πρόθεση που να αφορά το προσωπικό. Η εκκαθάριση της εταιρίας έχει να κάνει με τα βάρη της. Η ΛΑΡΚΟ και κατά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, έχει το προσωπικό που χρειάζεται».

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ή πετρελαίου που φέρονται να υπάρχουν στον ελληνικό χώρο. «Οι σεισμικές έρευνες είναι θετικές. Από κει και πέρα θα υπάρξει και δεύτερο στάδιο ερευνών όπου θα μοιραστεί η περιοχή στα λεγόμενα “οικόπεδα”, οπότε θα γίνουν πλέον και οι έρευνες προς πιστοποίηση αυτών των κοιτασμάτων. Οι σεισμικές αυτό που δίνουν είναι η πιθανότητα. Αυτό που θα γίνει σε δεύτερη φάση είναι να ερευνηθεί πού ακριβώς βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές και πιο είναι το μέγεθος». Και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι έρευνες, μαζί με την εξόρυξη, κρατούν 8 με 10 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v