Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στην Αίγυπτο

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο.Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών. Παρατείνεται η κράτηση του Μόρσι. Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ. Καταδικάζει τα επεισόδια ο Ομπάμα. Πιθανή έκτακτη σύσκεψη Ευρωπαίων ΥΠΕΞ.

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στην Αίγυπτο

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανατρέψει το "στρατιωτικό πραξικόπημα" και ότι παραμένει αφοσιωμένη στον ειρηνικό ακτιβισμό ύστερα από τα πολύνεκρα επεισόδια που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τα "στρατόπεδα" καθιστικής διαμαρτυρίας των ισλαμιστών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Θα παραμείνουμε πάντα ειρηνικοί. Παραμένουμε ισχυροί, αποφασισμένοι και αμετακίνητοι", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ.

"Θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατρέψουμε αυτό το στρατιωτικό πραξικόπημα", πρόσθεσε.

Η Μουσουλμανική αδελφότητα προγραμματίζει νέες διαδηλώσεις σήμερα το απόγευμα. «Έχουν σχεδιαστεί διαδηλώσεις σήμερα το απόγευμα από το τέμενος Αλ-Ιμάν για να διαμαρτυρηθούμε για τους θανάτους», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Αδελφότητα.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν εκκλησία και σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς στην νότια πόλη Ασιούτ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της κρατικής εφημερίδας al-Ahram.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι φέρεται ότι επιτέθηκαν με βόμβες μολότωφ νωρίς σήμερα το πρωί στην εκκλησία και στα σπίτια, σύμφωνα με το δημοσίευμα που προσθέτει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

 

Παρατείνεται η κράτηση του Μόρσι

Εν τω μεταξύ, οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου παρέτειναν για 30 ημέρες την κράτηση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου από το στρατό, κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία με κατηγορίες για φόνο και κατασκοπεία.

Εκατοντάδες οι νεκροί

Διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς σήμερα το πρωί σε ολόκληρη την Αίγυπτο καθώς οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αντέδρασαν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι υποστήριξε στην ιστοσελίδα της ότι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο άλλες βόρειες επαρχίες παρά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις στρατιωτικές αρχές, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Middle East (MENA) μετέδωσε ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν έξω από τέμενος στο ανατολικό Κάιρο. Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.

Η αιματηρή διάλυση από το στρατό και την αστυνομία των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο και τα βίαια επεισόδια που επεκτάθηκαν στη συνέχεια σε όλη τη χώρα στοίχισαν χθες Τετάρτη τη ζωή σε 525 ανθρώπους, οι 482 από τους οποίους ήταν πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Χάλεντ αλ-Χάτιμπ, επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρίνισε πως 202 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στην πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το κύριο σημείο συγκέντρωσης που είχαν καταλάβει εδώ και ενάμισυ μήνα οι οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ο οποίος καθαιρέθηκε και συνελήφθη από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

Εξάλλου ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Λονδίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών για να του μεταφερθεί η "βαθιά ανησυχία" της βρετανικής κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη χώρα του. Το Λονδίνο ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές να ενεργούν "με τη μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση".

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπραήμ, δήλωσε ότι 21 αστυνομικά τμήματα και 7 εκκλησίες λεηλατήθηκαν, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νότιες επαρχίες του Καίρου.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δεκάδες ισλαμιστές πέταξαν βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα του κτιρίου να τυλιχτούν στις φλόγες, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Al-Ahram.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και οι σύμμαχοί τους δέχθηκαν ένα "πολύ ισχυρό πλήγμα" από την κατασταλτική επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον τους, έχει χαθεί ο κεντρικός συντονισμός τους και εξαιτίας της αιματοχυσίας η οργή είναι τώρα "εκτός ελέγχου", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ δήλωσε επίσης πως δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης πυροβολήθηκαν στη διάρκεια των χθεσινών επιδρομών της αστυνομίας σε δύο καταυλισμούς οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν εκατοντάδες ανθρώπους.

Η αιματοχυσία δυσκολεύει τώρα τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να πείσουν τα μέλη τους να επιμείνουν στην ειρηνική αντίσταση έναντι της κυβέρνησης που διορίσθηκε από το στρατό μετά την ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου, δήλωσε ο Χαντάντ. "Μετά τα πλήγματα και τις συλλήψεις και τους φόνους που αντιμετωπίζουμε, τα συναισθήματα είναι πολύ ισχυρά για να μπορεί κανείς να τα καθοδηγήσει", δήλωσε.

Ο Χαντάντ, ο οποίος μίλησε στο Ρόιτερς μέσω Skype και δήλωσε πως οι κινήσεις των μελών του κινήματός του περιορίζονται από τα σημεία ελέγχου που εγκατέστησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων.

"Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε πού βρίσκονται όλοι. Δύο από τους κορυφαίους ηγέτες πυροβολήθηκαν, αλλά απ' ό,τι γνωρίζω δεν είναι νεκροί. Έξι έχασαν τους γιους και τις κόρες τους", δήλωσε. "Είναι ένα κακό πλήγμα, ένα πολύ ισχυρό πλήγμα".

"Το θέμα δεν είναι πια ο Μόρσι", πρόσθεσε. "Θα δεχθούμε ή όχι μια νέα στρατιωτική τυραννία στην Αίγυπτο;"

Ο Χαντάντ δήλωσε πως ο απολογισμός των νεκρών είναι οκτώ ή εννέα φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο που κάνει λόγο για περίπου 500 νεκρούς.

 

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εξάλλου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα στις 5:30 EDT (21:30 GMT) προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην Αίγυπτο μετά τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων από την καταστολή διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενημερωθεί κεκλεισμένων των θυρών από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Jan Eliasson. Τη συνεδρίαση ζήτησαν από κοινού η Γαλλία, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ζητήσει και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ομπάμα: Ακυρώνεται η κοινή στρατιωτική άσκηση

Την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται την περιπλοκότητα της κατάστασης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η βία είναι ο τρόπος για την επίλυση των πολιτικών διαφορών στην Αίγυπτο, λέγοντας πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν τα μέτρα που έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο Ομπάμα σημείωσε πως διατηρείται η προσήλωση των ΗΠΑ στην Αίγυπτο και στον λαό της χώρας, όμως ειδοποίησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι ακυρώνει την κοινή στρατιωτική άσκηση.

Παράλληλα, ανέφερε πως εξετάζονται περαιτέρω μέτρα που θα μπορούσαν να είναι απαραίτητα για τις σχέσεις ΗΠΑ-Αιγύπτου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές να σεβαστούν τα παγκόσμια δικαιώματα των ανθρώπων, ενώ κάλεσε τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται ειρηνικά.

Ο Ομπάμα είπε επίσης πως πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσει η διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης.

 

Πιθανή έκτακτη σύσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών

Σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών, Emma Bonino, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρώπης πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Προσπαθήσαμε να μεσολαβήσουμε μαζί με τις ΗΠΑ, όμως αποτύχαμε διότι ο στρατός δεν δέχθηκε κανέναν συμβιβασμό», ανέφερε η κ. Bonino. «Αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα ή την Τρίτη».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι η σύσκεψη δεν έχει οριστικοποιηθεί διότι δεν έχει ακόμα υπάρξει απάντηση από όλα τα υπουργεία Εξωτερικών, όμως σημείωσε πως είναι «πιθανό» να πραγματοποιηθεί.

 

Ολάντ: Να γίνει το παν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον Αιγύπτιο πρέσβυ, απαιτώντας να τερματιστεί γρήγορα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από τις στρατιωτικές αρχές στην Αίγυπτο και απευθύνοντας έκκληση για απελευθέρωση κρατουμένων ως ένα πρώτο βήμα προς την επανέναρξη του διαλόγου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ολάντ εξέφρασε την «πολύ σοβαρή ανησυχία» της Γαλλίας για την καταστολή των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ «υπογράμμισε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να αρθεί γρήγορα».

«Καταδίκασε την αιματηρή βία στην Αίγυπτο και απαίτησε άμεσο τερματισμό της καταστολής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας. «Ο αρχηγός του κράτους τόνισε πως πρέπει να γίνει το παν ώστε να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος. Η απελευθέρωση κρατουμένων, με σεβασμό στις νομικές διαδικασίες, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα προς την επανέναρξη των συνομιλιών».

 

 

Οι διεθνείς αντιδράσεις

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση να συγκληθεί σύντομα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να λάβει μέτρα ύστερα από την "σφαγή", όπως χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια, στην Αίγυπτο.

"Εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την σφαγή είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που την διέπραξαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να συγκληθεί σύντομα", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την καταστολή από την αιγυπτιακή κυβέρνηση των διαδηλώσεων υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι.

"Είναι λυπηρό που πολιτικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις επιμένουν στην ρητορική της βίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ που μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ανάλογη ήταν η στάση και του Μπαχρέιν που δήλωσε ότι "τα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν στην Αίγυπτο για την αποκατάσταση της τάξης ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών να έχει το κράτος το δικαίωμα προστασίας τους".

Η άνοδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο από το 2011 προκάλεσε ανησυχία στα περισσότερα αραβικά κράτη του Κόλπου, μεταξύ τους και στα ΗΑΕ. Λίγες μέρες μετά την ανατροπή του Μόρσι τον περασμένο μήνα, τα ΗΑΕ πρόσφεραν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση στην αιγυπτιακή οικονομία.

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε το Κατάρ, που υποστήριξε την κυβέρνηση Μόρσι, τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Αίγυπτο, ενώ η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή βοήθειας προς το Κάιρο.

Στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα για τα θύματα των αιματηρών βιαιοτήτων στην Αίγυπτο, καθώς και "για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση" στη χώρα αυτή.

"Πολύ οδυνηρές ειδήσεις έρχονται δυστυχώς από την Αίγυπτο. Επιθυμώ να προσευχηθώ για τα θύματα, τις οικογένειές τους, τους τραυματίες και αυτούς που υποφέρουν", δήλωσε ο πάπας από τη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο. "Ας προσευχηθούμε μαζί για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση σ' αυτή την αγαπημένη γη", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ τη Ρώμη, η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο κάλεσε σήμερα το απόγευμα τον πρεσβευτή της Αιγύπτου "σχετικά με τις πολύ σοβαρές εξελίξεις της κατάστασης στην Αίγυπτο και τα δραματικά επεισόδια βίας που σημειώθηκαν" χθες Τετάρτη.

Εξάλλου η σουηδική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Elecrolux ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε προσωρινά τα εργοστάσιά της στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη χώρα. "Έχουμε την εντύπωση πως πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ντάνιελ Φρίχολμ. Η Elecrolux απασχολεί περίπου 6.700 εργαζομένους στην Αίγυπτο.

Οι πρόσφατες προσπάθειες από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μεσολαβήσουν ώστε να βρεθεί μια λύση για τον τερματισμό της κρίσης έχουν αποτύχει, ενώ οι διεθνείς επικρίσεις για τα πολύνεκρα επεισόδια της Τετάρτης ήταν άμεσες. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, χαρακτήρισε τα επεισόδια ως «ένα σοβαρό πλήγμα προς τη συμφιλίωση», ωστόσο τόνισε ότι μια πολιτική λύση είναι πιθανή. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο δρόμος είναι ακόμα ανοιχτός αν και η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα περίπλοκη μετά τα σημερινά γεγονότα», είπε.

Ο β, Μπαν Κι-μουν, έκανε έκκληση για μια ειρηνική συμφιλίωση και εξέφρασε τη λύπη του που οι «αιγυπτιακές αρχές επέλεξαν αντ' αυτού να χρησιμοποιήσουν βία ως μέσο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων».

 

Παραιτήθηκε ο Ελ Μπαραντέι

Οι βίαιες συγκρούσεις οδήγησαν τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, Μοχάμεντ Ελ Μπραντέι, να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπήρχαν ειρηνικές εναλλακτικές. «Μου είναι δύσκολο να συνεχίσω να αναλαμβάνω την ευθύνη για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ και τις συνέπειες των οποίων φοβάμαι. Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη ούτε για μια σταγόνα αίμα», έγραψε στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρόεδρο Άντλι Μανσούρ. «Δυστυχώς αυτοί που επωφελούνται από όσα συνέβησαν σήμερα είναι αυτοί που επιζητούν τη βία και την τρομοκρατία, οι πιο ακραίες οργανώσεις», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χαζάμ Μπεμπλάουι επέμεινε ότι οι αρχές δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διασπάσουν τις καθιστικές διαμαρτυρίες, όπου οι υποστηρικτές του Μόρσι είχαν κατασκηνώσει για παραπάνω από ένα μήνα. «Το θέμα είχε φτάσει σε ένα σημείο το οποίο δεν θα ήταν αποδεκτό από οποιαδήποτε χώρα που σέβεται το κράτος και τους πολίτες της», είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας. «Το κράτος έπρεπε να παρέμβει για να διασφαλίσει την προστασία και την ηρεμία των πολιτών». Ο Μπεμπλάουι επαίνεσε την αστυνομία λέγοντας ότι «ζητήσαμε από τις δυνάμεις ασφαλείας να ενεργήσουν με αυτοέλεγχο και θα ήθελα να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τις αρχές για την απαράμιλλη αυτοσυγκράτησή τους», είπε.

Η ομιλία του μεταδόθηκε αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κηρύσσουν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παράλληλα την απαγόρευση κυκλοφορίας, για ένα μήνα (από τις 19:00 έως τις 06:00) στο Κάιρο και ακόμα 12 επαρχιακές πόλεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτραπεί σε ισλαμιστές να δημιουργήσουν νέα στρατόπεδα διαμαρτυρίας. «Υπάρχει πλήρης συντονισμός με τις ένοπλες δυνάμεις και δεν θα επιτρέπονται πλέον οι καθιστικές διαμαρτυρίες σε κάθε γωνιά της Αιγύπτου», είπε.

Η 17χρονη κόρη του Μοχάμεντ ελ Μπελτάγκι, ηγετικού στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκε όταν δέχτηκε δύο σφαίρες, μία στο στήθος και μία στην πλάτη, τη στιγμή που η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια την οποία είχαν καταλάβει εδώ και ένα μήνα οι ισλαμιστές διαδηλωτές, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αδελφότητας.

Η Αδελφότητα αρνείται να αναγνωρίσει ως νόμιμη τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία ανέβηκε στην εξουσία υποστηριζόμενη από το στρατό, αναφέρει το dpa.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v