«Γόνιμη συζήτηση»

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

  • Real.gr
«Γόνιμη συζήτηση»
Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση τους κράτησε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό.

«Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς. Ο πρωθυπουργός επίσης συναντήθηκε και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Επίσης ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v