Μποϊκοτάζ από τα γκέι μπαρ στις ρωσικές βότκες

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, άδειασαν στη Νέα Υόρκη μπουκάλια βότκας, διαμαρτυρόμενοι για τους νέους νόμους της Ρωσίας.

  • Real.gr
Μποϊκοτάζ από τα γκέι μπαρ στις ρωσικές βότκες
Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, άδειασαν, την Τετάρτη, στους δρόμους της Νέας Υόρκης μπουκάλια βότκας, διαμαρτυρόμενοι για τους νέους νόμους της Ρωσίας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο αριθμός των γκέι μπαρ στις ΗΠΑ που δεσμεύτηκαν να σταματήσουν να σερβίρουν ρωσική βότκα αυξάνεται συνεχώς.

«Το μποϊκοτάζ γίνεται για κάποιο λόγο. Προσπαθούμε να προκαλέσουμε την αλλαγή και ίσως αυτό αλλάξει ό, τι συμβαίνει στη Ρωσία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου γκέι μπαρ στο Σικάγο, το οποίο σταμάτησε να προμηθεύεται τη βότκα «Stolichnaya» εδώ και μία εβδομάδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ όπου αναγραφόταν «Ρωσική βότκα:εμποτισμένη με μίσος», διαδήλωσαν έξω από το προξενείο της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στις ρωσικές βότκες προέκυψε αφότου ένας 23χρονος Ρώσος είχε βασανιστεί και δολοφονηθεί επειδή αποκάλυψε σε ένα φίλο του ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v