Επέστρεψε η ένταση στην Τυνησία

Με αφορμή τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι.

  • Real.gr
Επέστρεψε η ένταση στην Τυνησία
Οι αστυνομικές αρχές της Τυνησίας έκαναν χρήση δακρυγόνων, χθες το βράδυ, προκειμένου να διαλύσουν τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη Σίντι Μπούζιντ, με αφορμή τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι, στελέχους της αντιπολίτευσης, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αναφορές μαρτύρων.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονταν σε έξαλλη κατάσταση, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Μπραχμί, και εκτόξευσαν πέτρες κατά των αστυνομικών, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μαχντί αλ-Χορσάνι, κάτοικος της περιοχής. «Εκατοντάδες διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά με σκοπό να μπλοκάρουν τους δρόμους και εκτόξευσαν πέτρες κατά της αστυνομίας», δήλωσε ο αλ-Χορσάνι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Ρόιτερς. «Υπάρχει μεγάλη οργή και απογοήτευση», δήλωσε.

Νωρίτερα χθες, χιλιάδες Τυνήσιοι βγήκαν στους δρόμους και συνόδευσαν το φέρετρο του Μπραχμί, το οποίο ήταν τυλιγμένο με τη σημαία της Τυνησίας. Ο 58χρονος Μπράχμι δολοφονήθηκε την Πέμπτη έξω από το σπίτι του, με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί για να εκτελεστεί ο Σόκρι Μπελαΐντ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Κινήματος, τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λότφι Μπεν Τζέντου.

Μερικές ώρες πριν αρχίσει η τελετή, μια βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό και προκαλώντας ζημιές σε τζιπ της αστυνομίας.

Ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v