Εγκαινίασε την εθνική οδό ο Πλεβνέλιεφ

Μέχρι το 2020 η Βουλγαρία θα διαθέτει επτά αυτοκινητόδρομους.

  • Real.gr
Εγκαινίασε την εθνική οδό ο Πλεβνέλιεφ
Τμήμα του εθνικού αυτοκινητόδρομου"Trakiya Highway", μήκους 35,7 χιλιομέτρων, δόθηκε χθες στην κυκλοφορία, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις οδικές μετακινήσεις στη Βουλγαρία, ενώ θα συντομεύσει τη διαδρομή Σόφια-Μπουργκάς. Το έργο ολοκληρώθηκε μετά από σαράντα χρόνια.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, στην τελετή εγκαινίων του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου "Trakiya Highway", τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου αποδεικνύει την αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η χώρα εντός της ΕΕ. και πρόσθεσε ότι οι ρυθμοί κατασκευής του έργου εντάθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ το 80% της χρηματοδότησής του προέρχεται από κοινοτικά κονδύλια.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος ανέφερε ακόμα, ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος "Μαρίτσα", ενώ το 2015 αναμένεται να τελειώσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Στρούμα» («Στρυμόνας»), από τη Σόφια ως τα σύνορα με την Ελλάδα. Επίσης, την περίοδο 2014-2020 θα δοθεί έμφαση στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Αίμος», από τη Σόφια μέχρι τη Βάρνα, η κατασκευή του οποίου επίσης θα στηρίζεται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης.

«Ο στόχος μας είναι η Βουλγαρία να έχει εφτά αυτοκινητόδρομους και ο στόχος αυτός είναι εφικτός», τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v