Οικονομική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες

Η Δανία ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει επιπλέον 15,3 εκατ. ευρώ

  • Real.gr
Οικονομική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες
Η Δανία αποφάσισε να χορηγήσει επιπλέον 15,3 εκατομμύρια ευρώ σε οργανώσεις που βοηθούν τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία, δήλωσε χθες ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας.

«Ανακοινώνω μια νέα συμβολή 15,3 εκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά της Δανίας για τους Σύρους πρόσφυγες», δήλωσε ο Γενς Χάρλοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο μιας διάσκεψης κατά των βασανιστηρίων και της απεριόριστης προσωρινής κράτησης που διεξάγεται στην ιορδανική ακτή στην Νεκρά Θάλασσα.

«Ένα τρίτο του ποσού αυτού προορίζεται για τις δανέζικες μη κυβερνητικές οργανώσεις που χορηγούν βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες. Τα υπόλοιπα δύο τρίτα θα δοθούν σε διεθνείς οργανώσεις που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες», διευκρίνισε. Η Δανία έχει ήδη χορηγήσει 30,7 εκατομμύρια ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες, διευκρίνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η επιπρόσθετη βοήθεια των 15,3 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβληθεί «σε έναν μήνα».

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 800.000 παιδιά, έχουν καταφύγει στον Λίβανο, στην Ιορδανία και στην Τουρκία από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης της εξουσίας του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011 στην Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v