Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού

Ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός, επιχείρησε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα με ελικόπτερο.

  • Real.gr
Απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού
Ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, Παναγιώτης Βλαστός, επιχείρησε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα με ελικόπτερο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Από τα πρώτα στοιχεία και μαρτυρίες προκύπτει ότι το ελικόπτερο πλησίασε τις φυλακές και συγκεκριμένα την Ά πτέρυγα και με τη χρήση ανεμόσκαλας ο Π. Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν στο ελικόπτερο και μάλιστα, ήταν τόσο καλά οργανωμένη η επιχείρηση που κάποιοι φορούσαν και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οπως μετέδωσε το Mega , εκτός από τον Παναγιώτη Βλαστό, τραυματήστηκε και ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ενώ σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, τόσο ο χειριστής όσο και ο μηχανικός ήταν όμηροι των δύο άλλων ατόμων που επέβαιναν στο αεροσκάφος και υποχρέωσαν το πλήρωμα να κάνει την πτήση πάνω από τις φυλακές.

Η απόπειρα απόδρασης έγινε άμεσα αντιληπτή τόσο από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και από τη φρουρά και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο το σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ ο συνήγορός του, Φ. Ραγκούσης, με τηλεοπτική του παρέμβαση στον Alpha, ζήτησε να τον παραλάβει άμεσα ασθενοφόρο και να οδηγηθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

«Είχαμε την πληροφορία εδώ και δύο μήνες» αναφέρει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin, στο enikos.gr σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές των Τρικάλων.

Καρέ- καρέ περιγραφεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Γιάννης Αναγνώστου τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα στις φυλακές Τρικάλων.

Ο Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v