Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΕΔ: "Φέσι" 230 εκατ. από το ΙΚΑ

«Φέσι» 230 εκατ. ευρώ αφήνει το ΙΚΑ έως το τέλος του χρόνου στον ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Φέσι 230 εκατ. από το ΙΚΑ
«Φέσι» 230 εκατ. ευρώ αφήνει το ΙΚΑ έως το τέλος του χρόνου στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα η διοίκηση του για να καταβάλει τα δώρα και τα επιδόματα στους ανέργους να προχωρήσει στη λύση του «εσωτερικού» δανεισμού.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού των καταργηθέντων Οργανισμών Κατοικίας και Εστίας, σύμφωνα με εισήγηση του Δ.Σ. προς τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να καταβληθούν την Παρασκευή τα επιδόματα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΙΚΑ δήλωσε αδυναμία να πληρώσει τις συντάξεις και τα δώρα στους συνταξιούχους του, και ταυτόχρονα, να αποδώσει τα 230 εκατ. ευρώ τα οποία έπρεπε να είχε καταβάλλει στον ΟΑΕΔ έναντι των παρακρατούμενων εισφορών των εργοδοτών και των εργαζομένων.

Η αδυναμία του ΙΚΑ να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στον ΟΑΕΔ για ανελαστικές πληρωμές, μέχρι το τέλος του χρόνου, οικογενειακών επιδομάτων, εποχικών βοηθημάτων, προγραμμάτων κατάρτισης σε επιχειρήσεις, επιδομάτων ανεργίας και του δώρου στους ανέργους αποκαλύφθηκαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι οικονομικές υπηρεσίες, ο ΟΑΕΔ αντί των 100 εκατ. ευρώ που ανέμενε να εισπράττει από το ΙΚΑ κάθε μήνα, έλαβε μόλις 40 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο και... 30 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο. Έτσι, συνολικά διεκδικεί, για το διάστημα έως τις 31/12/2012, 230 εκατ. ευρώ από το ΙΚΑ και άλλα 54,7 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΠέρα όμως από το έλλειμμα φέτος, το ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ έχει συσσωρευμένες οφειλές ύψους 6,5 δισ. ευρώ, προς τον ΟΕΚ 1,8 δισ. και τον ΟΕΕ 800 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Real.gr



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v