Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το τραμ... ξαναπάει Πειραιά

Μέσα στον Ιανουάριο αρχίζουν τα έργα επέκτασης προς το λιμάνι.

  • Real.gr
Το τραμ... ξαναπάει Πειραιά
Το τραμ ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά στον Πειραιά μετά από 35 χρόνια. Ηταν 4 Απριλίου του 1977, Μεγάλη Δευτέρα απόγευμα όταν το τραμ του Περάματος έκανε το τελευταίο δρομολόγιο πριν αποσυρθεί στα αμαξοστάσια στην οδό Κόνωνος.

Μέσα στον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να στηθούν, σύμφωνα με όσα γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» τα νέα εργοτάξια και να μπουν οι πρώτες ράγες για την επέκταση του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προς τον Πειραιά.



Το έργο αναμένεται να κοστίσει περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ και οι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης στις αρχές του 2015. Η επέκταση του τραμ σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων του μετρό στον Πειραιά, αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρήστος Τσιπούρας, στην οποία πλέον έχει ενσωματωθεί το κατασκευαστικό τμήμα της ΤΡΑΜ Α.Ε. η επέκτασης της γραμμής του τραμ από τη σημερινή στάση του ΣΕΦ του Φαλήρου ως τον Πειραιά, μήκους απλής διαδρομής μήκους περίπου 5,5 χιλιομέτρων, θα έχει 12 στάσεις και αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 35 χιλιάδες επιβάτες, θα μειώσει την κίνηση 15 χιλιάδων οχημάτων, ενώ η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά έξι λεπτά.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v