Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλληλεγγύη για το ερωτικό βίντεο

Το ερωτικό βίντεο μιας δημοτικής συμβούλου που διέρρευσε στο Ίντερνετ προκάλεσε κύμα αλληλεγγύης υπέρ της γυναίκας.

  • Real.gr
Αλληλεγγύη για το ερωτικό βίντεο
Κύμα πουριτανισμού και ταυτόχρονα αλληλεγγύης έχει προκαλέσει στην Ισπανία η διαρροή στο Ίντερνετ ενός βίντεο που παρουσιάζει σε ερωτικές σκηνές μια δασκάλα και δημοτική σύμβουλο της πόλης Λος Γιεμπένες, κοντά στο Τολέδο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γολγοθάς της γυναίκας, της Ολβίο Ορμίγος, ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου, όταν το βίντεο που είχε τραβήξει η ίδια με το κινητό τηλέφωνό της και προοριζόταν για τον σύζυγό της άρχισε να κυκλοφορεί μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Whatsapp. Όπως υποστηρίζει, δεν ξέρει πώς κλάπηκε το βίντεο που την εικόνιζε σε πράξεις αυτοερωτισμού και ποιος το ανήρτησε στο Ίντερνετ όπου το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Αντιμέτωπη με το σκάνδαλο, η Ορμίγος, που είναι και μητέρα δύο παιδιών, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα την Πέμπτη, όταν επιχείρησε να πάει στο κτίριο όπου γινόταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πολλοί συντοπίτες της την υποδέχτηκαν με ακατονόμαστες φράσεις και ύβρεις ενώ δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ συνωθούνταν για μία της δήλωση.

Τα χυδαία σχόλια ωστόσο ευαισθητοποίησαν χιλιάδες Ισπανούς που έσπευσαν, μέσω του Twitter, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να πείσουν την Ορμίγος να παραμείνει στη θέση της.

«Μην παραιτηθείς γι' αυτό Ολβίδο. Ούτε να το σκέφτεσαι», έγραψε η Έλενα Βαλενθιάνο, η δεύτερη στην ιεραρχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ακόμη και η συντηρητική πρόεδρος της περιοχής της Μαδρίτης, Εσπεράνθα Αγκίρε, την στήριξε ενώ ο ειδικός στις νέες τεχνολογίες Ενρίκε Ντανς δήλωσε στην εφημερίδα Ελ Παΐς: «Για όνομα του Θεού, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, κάτι που όλοι κάνουν και η διαρροή (του βίντεο) ήταν μια ενέργεια για να πληγεί αυτή η κακόμοιρη γυναίκα».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin «Αισθάνομαι ότι έπεσα θύμα. Το έγκλημα δεν το διέπραξα εγώ, το βίντεο κυκλοφόρησε χωρίς τη συγκατάθεσή μου», είπε η ίδια η Ορμίγος, που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης οι δικαστικές αρχές πιστεύουν ότι η διαρροή έγινε από κάποιον γνωστό της Ορμίγος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v