Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκάφος με λαθρομετανάστες προσάραξε στις Μπαχάμες

Κρατούνται σε αποθήκη της Ρωμαικοκαθολικής Εκκλησίας.

  • Real.gr
Σκάφος με λαθρομετανάστες προσάραξε στις Μπαχάμες
Περισσότεροι από 150 παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή, κατάφεραν ύστερα από - όπως πιστεύουν οι αρχές- επτά ημέρες στη θάλασσα, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες εξ αιτίας της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, να φτάσουν στις Μπαχάμες όπου κρατούνται σε μια αποθήκη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι αρχές πιστεύουν πως στο ξύλινο σκάφος που προσάραξε το Σάββατο στις ακτές στο νησί Άντρος, μπορεί να ήταν έως και 200 μετανάστες.
Κάποιοι από αυτούς πιστεύεται ότι πνίγηκαν, ενώ η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συνδρομή και αμερικανικού ελικοπτέρου παρεμποδίζεται από τους ισχυρούς ανέμους κα τη θαλασσοταραχή εξ αιτίας της τροπικής καταιγίδας.

Οι επιζώντες εξετάστηκαν από γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους εκτός από μερικούς που έχουν υποστεί αφυδάτωση.
Η Αϊτή είναι η φτωχότερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο και είναι μακρά και τραγική η ιστορία χιλιάδων ανθρώπων που πνίγονται προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v