Η εφεδρεία πέρασε στη... διαθεσιμότητα

Προκρίνεται η λύση ενός μοντέλου προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας για τη μείωση των υπαλλήλων του Δημοσίου. Τι συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικ. Μεταρρύθμισης.

  • Real.gr
Η εφεδρεία πέρασε στη... διαθεσιμότητα
Στο συρτάρι φαίνεται ότι μπαίνει πλέον το σχέδιο της εφεδρείας για τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στα πλαίσια του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας που ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και τις ενστάσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, που απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση περί εφεδρείας, συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται ότι προκρίνουν ένα μοντέλο διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους κριθούν αρνητικά κατά την αξιολόγηση και όσους βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους των οργανισμών που κλείνουν ή συγχωνεύονται με την τρόικα να επιμένει στην απόλυση τους.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι χρειάζεται ένας μικρότερος, ποιοτικότερος και αποτελεσματικότερος δημόσιος τομέας και ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων.

Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι με αυτό το σχέδιο η Ελλάδα θα «πιάσει» τον στόχο για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το τέλος του 2015, ενώ παραμένει και ο στόχος για αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους που αναμένεται ότι θα επιτευχθεί μέσω συνταξιοδοτήσεων.

Παρόλα αυτά το σχέδιο βρίσκεται στον «αέρα» καθώς θα πρέπει να πάρει το πράσινο φως από τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επιστρέφουν στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Την ίδια στιγμή στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφησαν «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί από φέτος η περικοπή κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (δικαστικοί, δάσκαλοι, ένοπλες δυνάμεις κ.λ.π). «Μόνον με ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία θα διασωθούν εφέτος τα ειδικά μισθολόγια των μάχιμων ένστολων», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο