Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: «Πολεμικά» πρωτοσέλιδα εναντίον της Τεχεράνης

Μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του ισραηλινού Τύπου

  • Real.gr
Ισραήλ: «Πολεμικά» πρωτοσέλιδα εναντίον της Τεχεράνης
Η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, ήταν σήμερα στην πρώτη σελίδα του ισραηλινού Τύπου, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ ο οποίος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο «επείγον».

Η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ είχε τίτλο «Νετανιάχου και Μπαράκ αποφασισμένοι να επιτεθούν στο Ιράν το φθινόπωρο», αναφερόμενη στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν ο Νετανιάχου και ο Μπαράκ μπορούσαν να αποφασίσουν μόνοι τους θα εξαπέλυαν μια επίθεση «στις αρχές του φθινοπώρου, ακόμη και πριν τις αμερικανικές (προεδρικές) εκλογές» που θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου.

«Παρόλα αυτά κανείς αξιωματούχος--ούτε του στρατού, ούτε από τον κύκλο του υπουργείου Άμυνας, ούτε καν ο πρόεδρος--δεν υποστηρίζει την ιδέα μιας ισραηλινής επίθεσης», υπογραμμίζουν οι αρθρογράφοι.

Η εφημερίδα Χααρέτζ ανοίγει την έκδοση του Σαββατοκύριακου με την προειδοποίηση ισραηλινού αξιωματούχου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος εκτιμά ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει τώρα μεγαλύτερο κίνδυνο παρά την παραμονή του πολέμου του 1967. «Το μαχαίρι κάτω από τον λαιμό μας είναι τώρα πιο ακονισμένο απ' ό,τι ήταν πριν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών», σημειώνει.

Η Μααρίβ δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της μια δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 37% των Ισραηλινών πιστεύει ότι ένα πυρηνικό Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα».

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής στα χέρια των «ισραηλινών αγιατολάχ» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μια νέα γενοκτονία», ενώ ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες εκτίμησε ότι ο ιρανός ομόλογός του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ «απειλεί με ένα νέοΣοά (Ολοκαύτωμα)».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v