Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην πολιτεία Βερακρούζ ο "Ερνέστο"

Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο που έπληξε την χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, κατευθύνεται βόρεια προς την περιοχή Βερακρούζ.

  • Real.gr
Στην πολιτεία Βερακρούζ ο Ερνέστο
Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο που έπληξε την χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, κατευθύνεται βόρεια προς την περιοχή Βερακρούζ, στον κόλπο του Μεξικού, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να κηρύξουν την πολιτεία σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικούη τροπική καταιγίδα Ερνέστο θα φτάσει στις ακτές, κοντά στην πόλη Κοατζακοάλκος και προειδοποιεί για καταρρακτώδεις βροχές, σφοδρούς ανέμους και πλημμύρες.

Οι αρχές της Βερακρούζ ανακοίνωσαν πως δεκάδες κοινότητες έχουν αποκλειστεί εξαιτίας της ανόδου των υδάτων των ποταμών . Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία (Pemex) ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε περίπου 200 πλατφόρμες άντλησης στον Κόλπο του Μεξικού. Το λιμάνι της Βερακρούζ, το μεγαλύτερο της χώρας, έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Ο Ερνέστο είναι ο δεύτερος κυκλώνας της περιόδου στον Ατλαντικό. Την περασμένη εβδομάδα έπληξε αρκετές χώρες της Καραϊβικής και προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές στο Μπελίζ, την Γουατεμάλα και την Ονδούρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v