Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βομβιστική επίθεση στη συριακή τηλεόραση

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες μετά τον βομβαρδισμό των γραφείων της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι.

  • Real.gr
Βομβιστική επίθεση στη συριακή τηλεόραση
Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας και σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι υπάρχουν τραυματίες.

"Βόμβα εξερράγη στον τρίτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες", διευκρίνισε ο υπουργός.

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης δεν διακόπηκε.

Στο μεταξύ, βομβαρδισμοί σημειώθηκαν σήμερα σε αρκετές συνοικίες στο Χαλέπι, τη μητρόπολη της βόρειας Συρίας, καθώς και πυρά από αυτόματα όπλα που προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ αμάχων και ενός διοικητή των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των βομβαρδισμών ήταν το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης και οι συνοικίες Σάαρ και Μαρτζέ, στα ανατολικά.

Πυρά από αυτόματα όπλα ακούστηκαν στη δυτική συνοικία Σαλαχεντίν, το προπύργιο των ανταρτών όπου ένας διοικητής τους σκοτώθηκε, ενώ στην κεντρική συνοικία Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Από νωρίς σήμερα το πρωί 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 21 άμαχοι και οκτώ αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο και αντλεί τις πληροφορίες του από ένα δίκτυο ακτιβιστών και αυτοπτών μαρτύρων στη Συρία.

Την Κυριακή 131 σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 79 άμαχοι, 42 στρατιώτες και 10 αντάρτες.

Στη Συρία μαίνεται από τις αρχές Μαρτίου του 2011 λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ. Στις μάχες και τις επιχειρήσεις καταστολής τουλάχιστον 21.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v