Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πύρινη λαίλαπα στην Οκλαχόμα

Δεκάδες σπίτια κάηκαν και εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους από τουλάχιστον έξι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην κεντρική Οκλαχόμα

  • Real.gr
ΗΠΑ: Πύρινη λαίλαπα στην Οκλαχόμα
Τουλάχιστον έξι πυρκαγιές σαρώνουν από χθες δασικές εκτάσεις στην κεντρική Οκλαχόμα. Οι φωτιές ξέσπασαν κοντά στην Σλότερβιλ χθες, όχι μακριά από την μητροπολιτική Οκλαχόμα Σίτι, στο κέντρο της πολιτείας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων , 25 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ ότι εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης των μετώπων «είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχιστεί η ακριβής καταμέτρηση».

Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ο Ερυθρός Σταυρός δημιούργησε καταυλισμούς στο Σλότερβιλ, αναφέρει η εφημερίδαOklahoman.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να φθάσουν στα μέτωπα διότι η περιοχή έχει πυκνή δασική βλάστηση.
 
Οι κάτοικοι που μυρίζουν καπνό ή βλέπουν φωτιά να κινείται προς την κατεύθυνσή τους πρέπει να «μαζεύουν τα χαρτιά τους» όσο πιο γρήγορα μπορούν και να φεύγουν, προειδοποίησε ο Λότζκα. "Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που θα μπορέσουν να κάνουν", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Η ταχύτητα που εξαπλώθηκαν οι φωτιές αποδόθηκε εν μέρει στις εκρήξεις λόγω της υπερθέρμανσης των χυμών μέσα στους κορμούς των δέντρων. Η πολιτεία πλήττεται από καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v