Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έμφραγμα στους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ιταλίας

Χαμηλότερες από τις προβλέψεις αναμένονται οι εισπράξεις από φόρους στην Ιταλία, λόγω της οικονομικής κρίσης.

  • Real.gr
Έμφραγμα στους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ιταλίας
Κατά 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ χαμηλότερες από τις προβλέψεις, ήταν οι εισπράξεις φόρων στην Ιταλία κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης και το Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η κύρια αιτία της κάμψης αυτής, εντοπίζεται στην μείωση του καταβαλλόμενου ΦΠΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε σύγκριση με τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2011, οι φοροεισπράξεις αυξήθηκαν κατά 1,3%. Παρά ταύτα, η μη επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για το αντίστοιχο, φετινό τετράμηνο, επηρεάζει αρνητικά την όλη πορεία που θα πρέπει να οδηγήσει στον μηδενισμό του δημοσίου ελλείμματος εντός του 2013.

Στις «προβληματικές» αυτές εισπράξεις, θα πρέπει να προστεθούν, σύντομα, και οι αρνητικές επιπτώσεις από τον σεισμό στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, λόγω της διακοπής της παραγωγικής δραστηριότητας σε εκατοντάδες μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v