Η φοροδιαφυγή καλπάζει στην Ιταλία

Γνωστός οδοντογιατρός της Ρώμης διέπραξε την περασμένη 5ετία φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

  • Real.gr
Η φοροδιαφυγή καλπάζει στην Ιταλία
Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε την ασυνέπεια που χαρακτήριζε τις σχέσεις με την ιταλική εφορία ενός πολύ γνωστού οδοντογιατρού στην αστική κοινωνία της Ρώμης, ο οποίος απέκρυπτε «πολύ σημαντικά» εισοδήματά του - δηλαδή μέσα σε μια πενταετία...οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

«Στη συνοικία της πρωτεύουσας όπου ασκεί το επάγγελμα αυτός ο οδοντογιατρός, οι επαγγελματίες - γιατροί, χειρουργοί ειδικευμένοι στις "πλαστικές" προσώπου, οδοντογιατροί - κερδίζουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ το έτος», ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο συνταγματάρχης των καραμπινιέρων Γκαβίνο Πουτζού, αποκαλύπτοντας ότι στη φορολογική δήλωσή του ο οδοντογιατρός με την πλούσια από κάθε άποψη πελατεία δήλωνε εντούτοις ετήσιο εισόδημα 250 χιλιάδων ευρώ.

«Τον πρόδωσαν, όμως, τα συχνά και δαπανηρά "εξωτικά" ταξίδια του», ανέφερε επίσης ο αστυνόμος Πουτζού, χωρίς να θελήσει να επεκταθεί σε πολλές λεπτομέρειες.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όταν με δικαστική εντολή οι διωκτικές αρχές απέκτησαν πρόσβαση στην κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του οδοντογιατρού, προέκυψαν ποσά που αθροίζονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ κατά την τελευταία 5ετία, εξήγησε ο ίδιος αξιωματικός. Λόγω του ύψους των αδήλωτων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ο οδοντογιατρός θα παραπεμφθεί στην ποινική δικαιοσύνη, και δεν θα κληθεί απλά να καταβάλει ένα διοικητικό πρόστιμο, προέβλεψε τέλος ο αστυνόμος.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v