Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν.Δ.: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως, προσδιορίζοντας την ημερομηνία γύρω στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου.

  • Real.gr
Ν.Δ.: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν αμέσως
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε τόσο για το θέμα των εκλογών όσο και για τις δηλώσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο κ. Μιχελάκης αναφερόμενος στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών, είπε: "Μετά την καταστροφική πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα -που να μην ξεχνάμε στήριξε ο Βενιζέλος- και οδηγούσε τη χώρα, με μαθηματική ακρίβεια, εκτός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε τρεις στόχους:

Να φύγει ο Παπανδρέου από πρωθυπουργός, να γίνει το κούρεμα του χρέους και να πάει αμέσως η χώρα σε εκλογές. Οι δύο πρώτοι στόχοι επιτεύχθηκαν. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσει ο λαός. Οι εκλογές -και το τονίζω- πρέπει να γίνουν αμέσως. Η 29η Απριλίου ή, το πολύ, η 6η Μαΐου καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις.

Η άμεση διεξαγωγή εκλογών είναι θέμα συνέπειας, αλλά και Δημοκρατίας.  Είναι αξίωση του λαού να επιλέξει μια νέα κυβέρνηση, που να δώσει Ελπίδα στον κόσμο και Προοπτική στην Πατρίδα μας. Γι' αυτό ακριβώς ζητούμε αυτοδυναμία. Για να βάλουμε, χωρίς καθυστερήσεις, σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας. Αλλά και διότι το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση. Είναι η ακυβερνησία. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί".

Για τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το έλλειμμα του 2009, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: "Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να παριστάνει τον κατήγορο, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι -και μάλιστα με απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα- κατηγορούμενος για το "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΟι ευθύνες του είναι αυταπόδεικτες αφού, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, εξέταζε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια, που θα έφερναν το έλλειμμα από το 12,5 έως και το 14,8% του ΑΕΠ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να τις συγκαλύψει με μια Εξεταστική Επιτροπή, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Η αλήθεια θα αναζητηθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, από μια νέα Επιτροπή, που θα συγκροτηθεί από τη νέα Βουλή και θα διερευνήσει -όπως δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς- το 'πώς φτάσαμε στο μνημόνιο'".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v