Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγώνει η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ουγγαρία

Το Eurogroup ενέκρινε το πάγωμα 495 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο συνοχής της ΕΕ, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας

  • Real.gr
Παγώνει η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ουγγαρία
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα το πάγωμα 495 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο συνοχής της ΕΕ - τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία - εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Δανή υπουργός Οικονομικών Μαργκρέτε Βέσταγκερ.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το πάγωμα των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Οι κυρώσεις θα αρθούν "αμέσως", αν η Ουγγαρία παρουσιάσει πειστικά διορθωτικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός της μέχρι τις 22 Ιουνίου, πρόσθεσε η Βέσταγκερ.

Το ποσό των 495 εκατομμυρίων ευρώ είναι λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ τα οποία θα μπορούσε να λάβει η Ουγγαρία από το ταμείο συνοχής, που προσφέρει βοήθεια στις φτωχότερες χώρες της Ένωσης για την κατασκευή έργων υποδομής.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin Η πρόταση να παγώσουν αυτοί οι πόροι θα πρέπει να αποτελέσει "κίνητρο ώστε η Ουγγαρία να ακολουθήσει σταθερή δημοσιονομική πολιτική" για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%, είχε δηλώσει ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, στις 22 Φεβρουαρίου, όταν είχε προτείνει αυτές τις κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v