«Σπείραμε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες. Το πακέτο του νέου δανείου μας πουλά ακριβά χρόνο και ελπίδα, ενώ συνεχίζει αμετανόητα να μας κρατά σε βαθιά και μακρά ύφεση».
Αυτό αναφέρει μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, για τα προαπαιτούμενα της Τρόικα πριν την εκταμίευση του νέου δανείου, σημειώνοντας παράλληλα ότι τον κατώτερο μισθό θα τον καθορίζει πλέον η κυβέρνηση και όχι οι κοινωνικοί εταίροι.
Για να συμπληρώσει ότι τα 79 προαπαιτούμενα μέτρα του νέου μνημονίου κατατάσσουν τη χώρα μας, εργασιακά σε αυτές των Ανατολικών χωρών και των Βαλκανίων, φορολογικά στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες και κοινωνικά σε αυτές των φτωχών αφρικανικών και ασιατικών χωρών.
Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ανατροπές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις σημαίνει το τέλος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και των κλαδικών συμβάσεων. Τα επίπεδα της μισθολογικής φτώχειας και οι εργασιακοί όροι της εξαθλίωσης θα εφαρμοστούν άμεσα με κυβερνητική απόφαση. Δυστυχώς η άποψη μας ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις σημαίνουν καταναλωτική δυνατότητα και αντίστοιχα τζίρος, επιβίωση των επιχειρήσεων, φορολογητέα ύλη και δημόσια έσοδα δεν έγινε αντιληπτή».
Για να συμπληρώσει ότι η αλόγιστη υπερφορολόγηση και τα αποτυχημένα υφεσιακά μέτρα εκτέλεσαν την αγορά και μας οδηγούν ολοταχώς στον δρόμο για τον τρίτο κόσμο.
Αναφερόμενος στο παγκόσμιο κίνημα υπέρ της Ελλάδας με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», ουσιαστικά αντιδρά, όπως επισημαίνει, στην ανθελληνική στάση μέρους της Ευρώπης, που αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, τιμωρεί και ταπεινώνει τους Έλληνες.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ κατά την προγραμματισμένη στο τέλος του μήνα διήμερη επίσκεψη της στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τους προέδρους θεσμικών Ευρωπαϊκών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, θα ζητήσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους, ενώ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ελληνικού εμπορίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ξανασκέψου την Ελλάδα» σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπορικής πίστης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin