
«Η συμφωνία που ετοιμάζεται για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πρόκειται για μια συμφωνία που βασίζεται κυρίως σε φορολογικές αυξήσεις και μια σημαντική προσπάθεια που ζητείται από το λαό μέσα από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα» υποστηρίζει ο Γκι Φερχόφσταντ σε συνέντευξη που έδωσε με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο προτείνει «μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ν’ αξιοποιηθεί για την παραγωγή νέων επενδύσεων στην Ελλάδα. Να μη χρησιμοποιηθεί δηλαδή 100% για να καλύψει την αποπληρωμή προηγουμένων χρεών, μέρος των εσόδων, το 30%, ή το 50%, εσείς θα το αποφασίσετε, να χρησιμοποιηθεί απευθείας για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας μετέχει στους Φιλελευθέρους σημείωσε πως «το ζητούμενο είναι πώς θα αυξηθεί η πίττα, και για να αυξηθεί η πίττα πρέπει να υπάρχουν διαρθρωτικές αλλαγές. Διαρθρωτικές αλλαγές όχι στα λόγια, όχι στα χαρτιά, ούτε καν πολλές φορές με την ψήφιση νομοσχεδίων, αλλά διαρθρωτικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν στην πράξη και θα απελευθερώσουν την ελληνική οικονομία από τα δεσμά τα οποία δεν της επιτρέπουν την ανάπτυξη αυτή τη στιγμή. Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο».
Αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα σημείωσε πως «η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι Κυβέρνηση Μόντι, είναι Κυβέρνηση με 50 Υπουργούς εκ των οποίων 39 Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ η οποία κατά την άποψή μου δεν θα μπορέσει να μετασχηματιστεί έτσι, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Και έτσι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως έχει μέχρι τώρα συμφωνηθεί νομίζω, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, παρά να μιλήσει ο λαός και να αναλάβει και ο λαός την δική του ευθύνη για την αυριανή διακυβέρνηση της χώρας».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Αυτοί που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους κλείνουν το μάτι στη δραχμή, πρέπει να πουν στους Έλληνες ότι στην περίπτωση που η χώρα είχε άτακτη χρεοκοπία και γυρίζαμε στη δραχμή, το εισόδημα που σήμερα κατά μέσο όρο μειώνεται κατά 20% με 25% θα μειωνόταν κατά 80% με 85%.
Θα έπρεπε να πουν και λυπάμαι πάρα πολύ που το παιχνίδι αυτό το παίζουν και πάρα πολλά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δε ρωτούν ποτέ την πολύ απλή ερώτηση πως θα εισάγει η Ελλάδα ενέργεια, πως θα εισάγει η Ελλάδα πετρέλαιο, πως θα εισάγει η Ελλάδα φάρμακα;».
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin