
Ο νέος μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης, ESM, θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τον Ιούλιο, νωρίτερα του αναμενόμενου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι .
«Οι μηχανισμοί αντιμετώπισης κρίσεων ενισχύονται. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, το ESM, θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012, νωρίτερα του προγραμματισμένου», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρχει «χωρίς καθυστέρηση» αποτίμηση του μεγέθους του SEM και του EFSF, ενώ σημείωσε πως η ΕΕ εργάζεται από κοινού με διεθνείς εταίρους προκειμένου να αυξηθούν οι πόροι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μετά την συνάντηση, ο κ. Βαν Ρομπάι τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ταύτιση απόψεων με τον κ. Μόντι σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την δουλειά που έχει κάνει η νέα ιταλική κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας τις υποβαθμίσεις της S&P, ο κ. Βαν Ρομπάι δήλωσε πως οι παίκτες της αγοράς και οι οίκοι αξιολόγησης ορισμένες φορές θεωρούν πως η αντίδραση στην κρίση δεν είναι επαρκής, ωστόσο «έχει γίνει πραγματική πρόοδος».
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin