Αύξηση και μάλιστα μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψε ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη αν και οι αναλυτές επιμένουν πως η ύφεση δείχνει πλέον αναπόφευκτη για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Συγκεκριμένα, ο συνολικός ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες του ιδιωτικού κλάδο στην ευρωζώνη, ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο για δεύτερο συνεχή μήνα στο 47,9 από 47 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν μείωση στο 46,5.
Επισημαίνεται ότι ένδειξη του δείκτη κάτω από το 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.
Ειδικότερα, ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 48,3 από 47,5 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση στο 47. Ως προς τον μεταποιητικό κλάδο, ο επιμέρους δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο 46,9 από 46,4 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν περαιτέρω μείωση στο 46.
Παράλληλα, στο 3% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης για τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση - όσο προέβλεπαν και οι αναλυτές - ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,1%.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin