Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: 600 εκατομμύρια για την Πορτογαλία

Το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του έτους θα διαθέσει προς την Πορτογαλία η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, όπως ανέφερε την Παρασκευή από τη Λισαβόνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επίτροπος εξήγησε ότι αυτό το επιπλέον ποσό οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης το οποίο έχ

  • Ant1
ΕΕ: 600 εκατομμύρια για την Πορτογαλία

Το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του έτους θα διαθέσει προς την Πορτογαλία η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, όπως ανέφερε την Παρασκευή από τη Λισαβόνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επίτροπος εξήγησε ότι αυτό το επιπλέον ποσό οφείλεται στην αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης το οποίο έχει συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Πορτογαλία και το οποίο φτάνει το 95%, δηλαδή ένα ποσοστό που ισχύει ήδη για την Ελλάδα και την Ρουμανία.

«Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να μεταφέρουμε περίπου 600 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Χαν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό ποσό». «Εναπόκειται στην Πορτογαλία να δει πως θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα», πρόσθεσε.

Ο επίτροπος, ο οποίος έφτασε στην Λισαβόνα την Πέμπτη, είχε συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ και Οικονομίας Άλβαρο Σάντος Περέιρα. «Η Πορτογαλία αποτελεί παράδειγμα και η τελευταία έκθεση της τρόικας είναι πολύ θετική, κάτι που είναι επίσης σημαντικό για το ηθικό των ανθρώπων», σχολίασε ο επίτροπος.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v